Vícesložkové proteiny

Vícesložkové proteinové přípravky obsahují zpravidla více druhů bílkovinných zdrojů v jedné směsi.

Většinou se použijí bílkoviny s různou délkou vstřebání, které uvolňují aminokyseliny do krve bud rychleji anebo pomaleji.
Jedná se tedy o doplňky stravy, které jsou ideálním prostředkem pro navození dlouhotrvajícího anabolického stavu a zabezpečení dostatečného množství aminokyselin v krevním řečišti.
Kvalitní vícesložkové proteiny obsahují většinou whey isolát, hydrolyzát nebo koncentrát doplněný o egg protein nebo casein, případně micellární casein. Stejně tak se potom používají proteiny rostlinného původ, jako sojové, rýžové, hrachové, pšeničné, konopné, hydrolyzáty kolagenu a další.

Složení jednotlivých zdrojů zásadně ovlivňuje cenu, chuť a celkový obsah bílkovin, ale také obsah aminokyselinového spektra.

Whey neboli syrovátkové jednosložkové rychle vstřebatelné proteiny

Vícesložkové proteinové přípravky obsahují zpravidla více druhů bílkovinných zdrojů v jedné směsi.

Většinou se použijí bílkoviny s různou délkou vstřebání, které uvolňují aminokyseliny do krve bud rychleji anebo pomaleji.
Jedná se tedy o doplňky stravy, které jsou ideálním prostředkem pro navození dlouhotrvajícího anabolického stavu a zabezpečení dostatečného množství aminokyselin v krevním řečišti.
Kvalitní vícesložkové proteiny obsahují většinou whey isolát, hydrolyzát nebo koncentrát doplněný o egg protein nebo casein, případně micellární casein. Stejně tak se potom používají proteiny rostlinného původ, jako sojové, rýžové, hrachové, pšeničné, konopné, hydrolyzáty kolagenu a další.

Složení jednotlivých zdrojů zásadně ovlivňuje cenu, chuť a celkový obsah bílkovin, ale také obsah aminokyselinového spektra.